29 Nisan 2010 Perşembe

MERMER SEHPANIN PUF'A DÖNÜŞÜMÜ






Daha önceki yazımda yatak odamdaki mor puf tan bahsetmiştim.Rahmetli annemden hatıradır bu.Üstü mermer olan sehpayı koltuk kaplama ustasına götürdüm.Kadife kumaşı odama uysun diye mürdüm rengi seçtim.Puf haline getirdi.Sakaryada yaşayanlar bilirler.Reci sokağında Yıldırım döşeme -Mehmet Abimiz bu konuda hakikaten usta.Oymalı koltukların kenarlarını varaklı boyattırıp kadife ile kaplayıp geleceğe miras bırakılacak harika bir dönüşüm yapıyor.Kendisi yaptığı tüm işleri hakkıyla yapıp eskimeyecek kadar sağlam şekilde teslim ediyor.Pufun içi ağaçtan sandıklı.Sadece süs değil.Bu sayede aynı zamanda da çok sağlam.Fitil kısımları baklava şeklinde istedim.Düğmeleri de sehpanın ayaklarına uysun diye İstanbuldan özel getirdi.Düğmeler kumaş ta kaplanıyordu ama böylesi daha hoş durdu.Mehmet usta tüm döşedikleri ürünleri resmini çekip albüm haline getiriyormuş.En son antika yemek odası sandalyeleri deri ile kapıyordu.Fikir almak için geçerken uğrayıp kaplama yaptığı koltukları ve resimleri görebilirsiniz.

28 Nisan 2010 Çarşamba

AÇILIŞ DAVETİYESİ


Bugün bir arkadaşım açılış davetiyesi göndermiş.Kendisi parfümeri dükkanı açıyormuş.Davetiye yanında da süslü bir kese içinde 3 ad. numune parfüm var.Kokuları harika.Çok hoş olmuş bence .

Mervecim bol kazançlar diliyorum...

HAVUÇLU-TARÇINLI-CEVİZLİ KEK




Bu akşam yemekten sonra Havuçlu-tarçınlı-cevizli kek yaptım.Ev mis gibi tarçın koktu.Resimlerini çektim. tarifini veriyorum.Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Gerçekten muhteşem oldu.


Malzemeler

2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı (İnce rendelenmiş) havuç
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı ceviz (bıçakla iri kesilecek)
1 ad. limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı yoğurt


Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri,şeker eriyinceye kadar mikserle çırpın.Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.Yarım su bardağı sulu kısmından yoğurt koyun.
Toz malzemeleri (un,tarçın,kabartma tozu ve vanilya) bir kapta karıştırıp çırptığınız sıvı malzemeyi(yumurta,şeker,yağ,yoğurt) karışıma ekleyip karıştırın.En son limon kabuğu , havuç rendesi ve cevizi ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp,un serptiğiniz kalıba dökün.175 derecede 50 dk.(batırdığınız meyve bıçağı temiz çıkıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN:))

27 Nisan 2010 Salı

İKEA AYNA






Bir tanıdığımız ev hediyesi olarak İKEA'dan ayna hediye getirdi.Ev almanın en güzel yanı herkezin hediye getirmesi galiba:))
Aynalar 4 parçadan oluşuyor.Normalde duvarı delip verdikleri plastik tutucularla takmak gerekiyordu.Fakat biz resimdeki gibi çift taraflı bant ile girişteki duvara yapıştırdık.Verilen katalogta 2 şekil düşünülmüş .Ablam farklı şekil düşündü ve uyguladık.Hakikaten böylesi daha güzel durdu.

26 Nisan 2010 Pazartesi

EVİM EVİM GÜZEL EVİM













Yeni evime taşındım.Hayalim gerçek oldu:))
Yatak odamı mor tonları yapmak istedim.Marshall dan lila rengi boya seçtim.Ablamın hediyesi Lila renkli taşlı lamba ve Taç Linens marka lila renkli battaniye,mor renk puf yaptırdım harika oldu.Yatak odama mobilyaların üzerine koyacağım örtüler konusunda kararsızdım.Ablam harika bir fikir verdi.Tülden örtüler yapıp kenarına biraz kokoş ve şık kenar diktik.Ben çok beyendim....
 
Hamaratdiva