31 Mayıs 2010 Pazartesi

BİTTER CİKOLATALI BROWNİ

Bugün sitelerde dolaşırken bu browni tarifine Şehnazca adlı bir sitede rastladım.O kadar güzel görünüyordu ki hemen kendimde yapıp sizlerle paylaşmak istedim.Tadıda gerçekten nefis oldu.Yapmanızı tavsiye ederim.

MALZEMELER
3 Yumurta
1,5 bardak şeker
1 bardak süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket bitter cikolata(benmari usulü eritilecek)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 bardak un
Sos için cikolata sos

YAPILIŞI:
Yumurta şekerle çırpılır.Diğer malzemelerde ilave edilip 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir(piştiğini  kürdan batırarak anlayabilirsiniz).Fırından cıkarılıp üzeri bıcakla delinir.1 bardak soğuk süt dökülür,cikolata sosla süslenir.

AFİYET OLSUN!!

İSTANBULDERE

aftasonu Sapanca da İstanbuldere Alabalık Tesislerinde kahvaltıdaydık.Manzara resimleri çekip paylaşmak istedim.Kahvaltıya gelince hakikaten harikaydı.Tavada Tereyağlı köy yumurtası ve peynir eritme özellikle çok güzeldi.Gitmenizi tavsiye ederim.

KÜÇÜK ŞEYLER...

Daha öncede okumuş olduğum ama yeniden hiç sıkılmadan başladığım ÜSTÜN DÖKMEN in Küçük Şeyler adlı kitabın hoşuma giden bazı kısımları sizlerle paylaşmak istiyorum
Bu dünyada küçük şeyler yoktur.
Bakmasını bilen göz için ,
Herşeyin bir önemi vardır
Midye kabuklarının içinde büyük bir matematik taşıdığını biliyormusunuz ?Midye kabuklarınındaki helezonu dikdörtgenler içine yerleştirdiğimizde,Fibonacci dizisine uygun bir yapı ortaya cıkıyormuş.Dizideki her sayı,kendinden önceki iki sayının toplamıdır.(0,1,2,3,5,8,21,34....)
Ayciçeklerinin taneleride,ağaçların fidan verme,güllerin budanma düzenleride  midye kabukları gibi bir dizilimi barındırıyormuş.
Bir midye kabuğu veya ayçiceği küçük bir şeydir.Sayıların 1,2,3,5,8...diye peşpeşe yazılması da bir bakıma küçük önemsiz sayılabilir.Ama midye kabuklarında ve ayçiceklerinde bu sayı düzeninin ortaya cıkması ise büyük bir şeydir.Küçük şeylerde küçük olasılıkların sürekli bir kesinlikle gözükmesi büyük bir şeydir.
Bir insan parmağı ,evrende cok küçük bir şeydir.Ama bir parmak izinin geçmişteki ve gelecekteki tüm parmak izlerinden farklı olması işte bu büyük bir şeydir.
Hayatımzda küçük şeylerin aslında büyük önemler taşıdığını ,günlük yaşamımızdaki bizi mutsuz eden büyük olay gibi görünen şeylerinde aslında küçük şeyler olduğunu zamanla farkederizAslında
OLAYLAR ÖNEMLİ DEĞİLDİR, ONLARI ALGILAMA ŞEKLİMİZ ÖNEMLİDİR.

30 Mayıs 2010 Pazar

SABAH KAHVALTISINA MAYDANOZLU PEYNİRLİ KREP

Hafta sonu kahvaltılarında herkesin damak tadına uygun bir krep tarifi vermek istiyorum.İçine recel yada tereyağ sürerek yemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler
Yarım demet kadar maydanoz
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Az peynir
2 bardak un
Su (hamurun kıvamına göre )
Bütün malzemeler su ile karıştırılıp koyu bir boza kıvamana getirilir.Tavaya iki yemek kaşığı yağ koyup ,ısındığında   krep  hamurundan   daha kalın olarak  hamur dökülür.İki tarafıda kızardığında servis yapılır.


29 Mayıs 2010 Cumartesi

MUTFAK DOLAPLARINA ÖRTÜ

 Uzun zamandır dolap içlerine kullanışlı bir örtü dikmeyi tasarlıyordum.Kullanışlı,ütü istemeyen leke tutmayan .aynı zamanda şık bir örtü olması önemli...Komşum tamda düşündüğüm şekilde bir örtü diktirmiş.Bende hemen gidip kapitone kumaş aldım. Kumaşın etrafına makinada zikzak cektim Metresi 1tl olan pullu kurdele ile  süsledim.






28 Mayıs 2010 Cuma

DANTEL ÖRNEKLERİ

Yıllar önce yaptığım ama modası hiç geçmeyen dantel örneklerinden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

27 Mayıs 2010 Perşembe

YATAŞ DANVA MİDİ KOLTUK TAKIMI

Yeni evime koltuk alırken karar vermek çok zor oldu.Aslında köşe koltuk takımı almayı düşünüyorken Yataş ta bu takımı görünce çok hoşuma gitti.Katalogta resmi vardı ama İnternette bu koltuğu satın alan  bir kişinin memnuniyetini ve  evde nasıl durduğunu araştırdım.Fakat bulamadım.Bende yeni koltuk alacaklara fikir olsun diye yayınladım.Yataş çok kullanışlı ,kaliteli ve zarif modeller üretiyor.3. resimde de çarşamba pazarında 45 tl'ye aldığım peluş halıyı görüntüledim.Nasıl güzel olmuş değilmi?

26 Mayıs 2010 Çarşamba

ELMALI LİMONLU UN KURABİYELERİ

                     
Bir un kurabiyesi tarifinden üç değişik şekil kurabiye yaptım.Sizlerle bunları paylaşmak istedim.Görüntüsü
kadar tadıda nefis oldu.
Denemenizi tavsiye ederim

MALZEMELER        :
1 yumurta
125gr pudra şekeri (iki kaşık üzeri için ayrılacak)
125gr sana yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
Limon rendesi
Un
İÇ MALZEME
2 Adet elma
1 Cay kaşığı tarçın
2 Yemek kaşığı toz şeker



YAPILIŞI:
2 adet elma ve toz şeker kısık ateşte pişirilir.Üzerine tarçın ilave edilip soğumaya bırakılır.Hamuru hazırlarken sanayağın oda ısısında olması gerekir.Üzerine pudra şekeri;yumurta kırılıp iyice yoğurulur.Un,kabartma tozu,vanilya ve bir limon rendesi katılıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.İstediğiniz  şekilde yaparak 170 derece fırında üzeri hafif kızarınca cıkarılacak.Tercihe göre üzerine  pudra şekeri serpilir.

AFİYET OLSUN                        
                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                        

AYIPTIR GÜNAHTIR BU ÇOCUKLARA....:))

Umarım Fenerbahçelileri kızdırmayız...

25 Mayıs 2010 Salı

PRATİK FİKİRLER

-KIRIŞIKLARA ÇÖZÜM
Dilimlenmiş patates her gün ciltte bir saat bekletilirse kırışıklıkları açar.

-DOĞAL TONİK
Limon suyu haftada 3 gün pamuk yardımı ile yüze uygulandığında cilt sıkılaşır,tonik görevi yapar.

-ÖLÜ HÜCRELER İÇİN
Siyah noktaların temizliği yada ciltteki ölü hücreleri yenilemek için mısır ununa bir tatlı kaşığı bal ilave edilir ve bir kaç damla limon damlatılır.Hazırlanan bu kür bir nevi peeling işlemi yapar.(sivilceli ciltlere uygulanmaz:)

-KURABİYELER BAYATLADIYSA
Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyunKağıdın üzerine su serptikten sonra fırına verin.10-15dk sonra tap taze olduklarını göreceksiniz.

-SODALI İÇEÇEKLER
Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmaması için buzdalabında baş aşağı yerleştirin

-KARINCALAR
Evde özelliklede mutfakta cıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir

DEVAM EDECEK...

ELMALI GÜL KURABİYELER

Elmalı kurabiyeyi çok severim.Aşağıda Kendimcee sitesinden bulduğum tarifte bildiğimiz elmalı kurabiye tarifi.Fakat gül şekli çok hoş olmuş.Henüz denemedim.Ama deneyince mutlaka resimleyip sonucu sizlerle paylaşacağım.


MALZEMELER:

1 paket 250 gr margarin ben zeytinyagli margarin kullandim(oda isisinda)
3 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi pudra sekeri
bir paket kabartma tozu
aldigi kadar un yaklasik 500 gr

İÇ MALZEMESI;
3 orta boy elma (rendelenmis)
bir yemek kasigi tarcin
bir avuç ceviz (olmasada olur)
2 yemek kasigi seker

YAPILIŞI: ilk olarak elmayi iki kasik seker ile tavada biraz pisirin 5 dakika kadar daha sonra ceviz ve tarcinida ekleyerek sogumaya birakin

Hamur malzemesi ile hamuru yogurun , ele yapismayacak bir hamur olacak daha sonra hamurdan bir parca koparip tezgah uzerinde bir cm inceliginde açın, çay bardagi ile yuvarlaklar elde edin ve bu yavarlaklari ilk resimdeki gibi siralayin uzerine hazirladiginiz elmali icten bir kasik koyup yine resimde goruldugu gibi sol koseden baslayarak hafifce sarip bicakla ikiye kesin iki adet gul elde ediyrouz bu sekilde daha sonra firin tepsisine alin ve 175 derecede pisirin
AFIYET OLSUN


NEDEN SAKURA?



Sakura: Japon Kiraz Ağacı

Sakura zensen: Kiraz Çiçeği Takvimi
Hanami: Çiçek izleme
Heian Döneminde 794-1191 Çinden gelen bir çok sosyal değişimin içinde Hanami “çiçek seyri” de yer alır. Aslında mevsim dönümünün simgesidir. Pirinçlerin yeşerdiği dönemin habercisi olan bir ikramdır açan kiraz çiçekleri
Farklı yaprak çeşitleri, renkleri, ile her yıl “Çiçek seyri” etkinliklerinin gözdesidir. Her yıl Japon Meteoroloji Kurumunun açıkladığı kiraz çiçeği takvimi (sakura zensen) ile bu etkinliklerin zamanı belirlenir. Neredeyse Ocak ayından Okinawa’dan başlayıp Kyoto, Tokyo da Mart ayı sonu, Nisan başı açan kiraz çiçeklerinin mevsimi birkaç hafta sonra da Hokkaido adasında son bulur. Kiraz çiçeğinin ilk açtığı (kaika) dan tam açtığı (mankai) döneme kadar olan seyir dönemi kısadır.

Bir çok okul ve binanın bahçesinde kiraz ağaçları vardır. Kiraz çiçeklerinin açma zamanı aynı zaman da mali dönemin ve okulların başladığı dönemdir. Binaların, tapınakların görsel şöleninde de kiraz çiçekleri yerini alır.
Çin’de kadınlığın simgesi olan “Sakura”, Japonya’da kısa ömürlü çiçeği ile faniliğin simgesidir. Düşen çiçek yaprakları, savaşta düşüp ölen savaşçıları, samurayları temsil eder
İkinci dünya savaşında Japon halkının motivasyonunun simgesi olmuştur. Kamikaze uçaklarında kullanılmıştır. Günümüz Japon kültürünüde de yerini almıştır. Müziklerde, mangalarda, isimlerde
Bir çok resmi amblemlerde, armalarda yıldız yerine kullanılmaktadır.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

HALKALARDAN DANTEL


Yapımı gayet basit halkaları doldurarak yapılan ütü gerektirmeyen kullanışlı bir dantel örneği ....

BİTKİLER İÇİN EV YAPIMI İLAÇ

Geçen yıl balkonumda domates ve salatalık yetiştirmek istedim.Fakat tam çiçeklenmeye başladıklarında yaprak biti sardı.Zirai malzemeler satan bir yerden aldığım tarım ilacı bitleri öldürdü ancak bitkilerimide öldürdü.Bu yıl yeniden domates salatalık biber maydanoz ve cilek ektim.Geçen haftaya kadar gayet güzel büyüdüler.Fakat birkac gün önce yaprak bitleri yeniden musallat oldu.Bu konuda internette araştırırken Keyifli Hobiler adlı bir sitede bulduğum ev yapımı ilaç sayesinde bitkilerim kurtuldu.Kendisine de şekkür ediyorum ve tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.

1 Litre su
2 Kaşık arap sabunu
3 Diş sarımsak
2 Kaşık sıvı yağ
Hepsini karıştırıp bitkilerin üzerine ve yaprakların alt
kısımlarına  püskürtülecek .Serin saatlerde yapmakta fayda var yoksa yapraklar yanabilir
 
Hamaratdiva