3 Aralık 2010 Cuma

AYVA REÇELİ YAPTINIZ MI?

Bu ara siteyi oldukça ihmal ettim biliyorum.Ancak mazeretim büyük... Babam ağır bir kalp krizi geçirdi.Yoğun bakımdan yeni cıktı.Bu arada birde kayıvaldemin ameliyat işi çıktı.Anlayacağınız bu ara hastanenden cıkamıyoruz.Evdeki düzende bozuldu tabiki ...İnsanın morali bozukken canı birşey yapmak istemiyor.Öyle üsten bir toplayıp çıkıyorum.Dün akşam baktım geçen hafta aldığım ayvalar çürümeye başlamış.Gece onbir den sonra reçel yaptım.İyiki yapmışım sabah kahvaltıda herkesin hoşuna gitti.Oldukça basit  ve lezzetli sizlerede tavsiye ederim.
MALZEMELER
5 Orta boy limon ayvası
6 bardak şeker
1 limon suyu

Yıkanmış soyulmuş ayvaları sevdiğiniz şekilde doğrayın yada kalınca rendeleyin.Ben çekirdeklerinide koydum.Rengini güzelleştiriyor.Tencereye 4 bardak su koyun.Ayvaları yumuşayıncaya kadar pişirin.(10 dakika kadar)Şekerini ilave edip karıştırın.Koyu reçel kıvamına gelene dek kaynatın.(45-50 dak orta ateşte)Limon suyunu koyup 5 dakika sonra altını kapatın.Dinlendirip kavanozlara boşaltın.Afiyet olsun

 
Hamaratdiva