28 Nisan 2010 Çarşamba

HAVUÇLU-TARÇINLI-CEVİZLİ KEK




Bu akşam yemekten sonra Havuçlu-tarçınlı-cevizli kek yaptım.Ev mis gibi tarçın koktu.Resimlerini çektim. tarifini veriyorum.Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Gerçekten muhteşem oldu.


Malzemeler

2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı (İnce rendelenmiş) havuç
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı ceviz (bıçakla iri kesilecek)
1 ad. limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı yoğurt


Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri,şeker eriyinceye kadar mikserle çırpın.Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.Yarım su bardağı sulu kısmından yoğurt koyun.
Toz malzemeleri (un,tarçın,kabartma tozu ve vanilya) bir kapta karıştırıp çırptığınız sıvı malzemeyi(yumurta,şeker,yağ,yoğurt) karışıma ekleyip karıştırın.En son limon kabuğu , havuç rendesi ve cevizi ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp,un serptiğiniz kalıba dökün.175 derecede 50 dk.(batırdığınız meyve bıçağı temiz çıkıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN:))

Hiç yorum yok:

 
Hamaratdiva