28 Haziran 2010 Pazartesi

PATATESLİ GÖZLEME


Hafta sonu cocuklar genelde hamur işi yada ızgara türü şeyler yemeyi seviyorlar.Bu benim de işime geliyor aslında ...Bir tabak karpuz ,domates, salatalık yanında mis gibi kokan gözlemeler..İşte size öğlen yemeği ..
MALZEMELER
5 Adet haşlanmış patates
500gr un
4/1 yaş maya
Su ,tuz
Unun ortası havuz şeklinde açılır.Yaş maya bir çay kaşığı toz şeker az ılık su ile yavaşta eritilir.Tuzu ilave edilerek su ile yumuşak bir hamur elde edilir.40 dakika kadar dinlendirildikten sonra küçük bezeler halinde açılır.Önceden hazırlanmış olduğumuz patatesli (ezilmiş,karabiber ve tuz ilave edilmiş)içten yarısına konur.Kalan kısmı üstüne kapatlır.Hafif yağlamış teflon tavada orta ateşte pişirilir.Çıkardıktan sonra istenirse tereyağ sürülür.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

 
Hamaratdiva