31 Ağustos 2010 Salı

FIRINDA KAŞARLI ET

Geçen akşam misafirlerime yaptığım oldukça lezzetli El Basan Tavaya  da benzeyen et yemeğini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Basit fakat doyurucu bir lezzet.... İftar sofralarınnada cok yakışıyor.Bu malzemeyle  on  dilim kadar cıkıyor..Kişi sayısına göre azaltabilirsiniz.
MALZEMELER
750 gr kuşbaşı dana et
6 adet patates
1Çay bardağı süt
1 Yemek kaşığı tereyağ
Rendelenmiş kaşar
Tuz karabiber,pul biber.
Yapılışı
Etler iyice yumuşayana dek pişirilir.Başka bir tencerede patatesler kaynatılır. Patatesler ılınınca tereyağ ve sütle bir püre yapılır.Etler tuz karabiber ve az pul biberle lezzetlendirilir.Borcama yaydırılır.Üzerine patates püresi ve kaşar rendesi dökülüp 40 dakika kadar pişirilir.Dilimleyerek sıcak servis edilir.Afiyet olsun

5 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun
sevgiler

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı ve leziz görünüyor.

Saygılar.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık lezetini az çok tahmin edidebiliyorum nefis olmuş

NİL-GÜL dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkürler

Sazan dedi ki...

Of of of, ellerine kollarına sağlık...

 
Hamaratdiva