KÖZDE PATLICAN KARNIYARIK
6 kişilik
6 adet patlıcan
300 gram yağsız kıyma
2 adet soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Birkaç dal dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı margarin
Yeterli miktarda diyet tuz
Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyup,sıvıyağ ile yağlayın,fırının ızgara bölümünde 15 dakika közlenmesini sağlayın. Ilınınca fırından çıkarın,Bir kaşık yardımıyla patlıcanların ortalarını açın.
İÇİ İÇİN:Sıvı yağ koyduğunuz teflon bir tavada kıymayı kavurun. Suyunu salıp, çektiğinde içine yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ilave edin. Kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleştiğinde, 2 adet doğranmış sivri biber, ve 3 adet kuşbaşı kesilmiş domatesi ilave edin. Karabiber ve tuz serpin. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Közlenmiş patlıcanların içini açın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.sivri biber ile süsleyin.Bir kasede 2 yemek kaşığı sıvıyağ,az salça ve su ile yemek suyu hazırlayın,borcama ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
19 Ağustos 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder