Ekler pastanın tarifini bilmeyen yoktur herhalde ...Bende kendi yaptığım şekliyle tarifini vermek istiyorum.Bu pastanın tek püf noktası hamurlar iyice kızarmadan cıkarmamak ve fırında soğutmak.Aksi taktirde hamurlar söner.
MALZEMELER4 yumurta
1 bardak su
125 gr sana yağ
1,5 Bardak un
KREMASI İÇİN
4 bardak süt
5 kaşık un
4 kaşık şeker
vanilya
YAPIMI
1 bardak su kaynatılırken içine sana yağ katılıp eritilirUnu ilave edip 1 dakika kavrulur.Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek hamura ilave edilir.Yağsız tepsiye kaşık yardımıyla dizilir.Kızarıncaya kadar pişirilir.
Muhallebi hazırlanıp soğutulur.Mikserle çırpılır.İsteğe bağlı olarak az sana yağ katılabilir daha akıcı bir krema oluyor (ben koymadım)Hamurlar ay şeklinde kesilip krema doldurulur.Üzerine çikolata sos dökülür AFİYET OLSUN
6 yorum:
Nefis görünüyor,ellerine sağlık hamarat ablam:))banada ayır geliyorum.:))
Teşekkür ederim.Çayı koyuyorum hadi gel...
Valla canimiz cekti,hemde su yasakta! Nefis görünüyorlar,ben ücer dörder aldim bunlardan,elinize saglik diyorum,püf noktalari icinde tesekkürler,dogumdan sonra insallah kendime ziyafet cekecegim! Sevgiler.
Harika görünüyor,ellerinize sağlık:)
Salı günü misafirim var bendemi yapsam acaba?Ben bunu fındık büyüklüğünde yapıp üzerine önce krem şanti sonrada çikolata sosu koyup ayaklı kaselerle servis ediyorum.
çok leziz gözüküyorlar ellerinize sağlık sevgiler
bende beklerim
www.gulcinyaman.info
eline sağlık..çok nefis gözüküyor.yemeden duramaz ki insan.muhteşem:)
Yorum Gönder