22 Mayıs 2010 Cumartesi

FINDIKLI HURMANİSA TATLISI















Malzemeler
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sanayağ
1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı fındık yada ceviz Un

Şerbeti
3 bardak toz şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Yumurta,şeker ve yoğurt çırpılır.Yumuşamış sanayağı,sıvıyağ, kabartma tozu ve un ilave edilir.İnce kıyılmış fındıklarda katılıp iyice yoğurulur.Yağlanmış tepsiye resimdeki gibi hurma şekli verilip çatalın ucuyla bastırılır.Fırında 170 derece sıcaklıkta oldukça kızarana kadar pişirilir.Tatlı sıcak,şerbet ılık olarak hazırlanır.
AFİYET OLSUN!!!

2 yorum:

ʚϊɞ آلاء الْعَسَّاف ʚϊɞ dedi ki...

Görünüşe güzel teşekkür

NİL-GÜL dedi ki...

TADIDA HARİKA.TAVSİYE EDERİM.
SEVGİLER

 
Hamaratdiva