8 Haziran 2010 Salı

PATATESLİ DEREOTLU POĞAÇA

MALZEMELER
3 Yumurta sarısı (akı üstü için kullanılacak)
1 su bardağı yoğurt
1 margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 kaşık sirke
1 tutam tuz ,un
İÇ MALZEME
4 adet patates
Karabiber,pul biber ,dereotu
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karştırılıp,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Daha önceden haşlanmış olan patatesler ezilerek püre haline getirilir.Karabiber,pulbiber,dereotu ve tuz ilave edilir.Hamur şekil verilip iç malzemeden konup kapatılır.Yumurta akına batırılıp galeta ununa bulanır.180 derecelik fırında pişirilir
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

 
Hamaratdiva