Yarım kg kıyma
1 Adet kuru soğan
1 dilim bayat ekmek(içi için)
Maydanoz
Tuz ,toz kırmızı biber,karabiber
ISLAMA EKMEKLER İÇİN
1 Bütün bayat ekmek
2 Bardak su
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Az tuz
YAPILIŞI
Islama ekmekler için hazırlanan sulu karışıma ekmekler hafifçe arkalı önlü batırılır.Teflon tavada kısık ateşte ekmekler suyunu çekene kadar pişirilir(çok kurutmamaya dikkat edin)Diğer tarafta köfte malzemeleri iyice yoğrulur.Küçük parçalar halinde(Çiğ köfte gibi sıkıp)tavada çok az yağda ızgara yapar gibi kızartılır.Közlemiş biber ,maydanozlu soğanla ve domates dilimleriyle ikram edilir
1 yorum:
baharla gelen mutluluğu çok seviyorum içim açılıyor yeniden doğmuş gibi, çiçekler kiraz çiçekleri mi harika duruyorlar bu arada köfteye de bayıldım, ellerinize sağlık
Yorum Gönder