2 Temmuz 2010 Cuma

ADAPAZARI'NIN MEŞHUR ISLAMA KÖFTESİ

Adapazarı Islama Köftesiyle meşhurdur.Yolunuz bu tarafa düşerse mutlaka denemelisiniz.Bazen evde bende yapıyorum.Aynısı olmasa da yakın bir tat elde ediyorum.Çocuklar bayılıyor.Dün gece kardeşimde yemekteydik.Meşhur köftemizden yaptık.Tavsiye ederim,hem doyurucu hem lezzetli bir akşam yemeği ...Bunun yanısıra bayat ekmeklerinizde değerlenmiş oluyor.
MALZEMELER
Yarım kg kıyma
1 Adet kuru soğan
1 dilim bayat ekmek(içi  için)
Maydanoz
Tuz ,toz kırmızı biber,karabiber





ISLAMA EKMEKLER İÇİN
1 Bütün bayat ekmek
2 Bardak su
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Az tuz

YAPILIŞI
Islama ekmekler için hazırlanan sulu karışıma ekmekler hafifçe arkalı önlü batırılır.Teflon tavada kısık ateşte ekmekler suyunu çekene kadar pişirilir(çok kurutmamaya dikkat edin)Diğer tarafta köfte malzemeleri iyice yoğrulur.Küçük parçalar halinde(Çiğ köfte gibi sıkıp)tavada çok az yağda ızgara yapar gibi kızartılır.Közlemiş biber ,maydanozlu soğanla ve domates dilimleriyle ikram edilir

1 yorum:

mine dedi ki...

baharla gelen mutluluğu çok seviyorum içim açılıyor yeniden doğmuş gibi, çiçekler kiraz çiçekleri mi harika duruyorlar bu arada köfteye de bayıldım, ellerinize sağlık

 
Hamaratdiva