4 Ağustos 2010 Çarşamba

BOŞNAK BÖREĞİ

Benim eşim boşnak.Eeee boşnak gelini olupta boşnak böreği yapmamak olmaz tabiki...İnanın gözümüzde büyüttümüz kadar zor değil Buyrun size tarifi....
MALZEMELER
4 Bardak un ,tuz,su
İç harcı için,
5 Adet patates
400 gr kıyma
tuz,karabiber,sıvı yağ(yarım çay bardağı kadar)
YAPILIŞI
Un ,tuz ve alabildiğince suyla yumuşak bir hamur  yoğurulur.Yarım saat dinlendirildikten sonra yumruğumuz büyüklüğünde bezelere ayırıp 30 cm kadar açılır.Üzerine sıvı  sürülür.Tüm bezelere bu şekilde hazırlanıp 5 dakika dinlendirildikten sonra temiz bir bez üzerinde el yordamıyla yavaşça çekilir.Belirli bir inceliğe gelince kenarları kesilir.Ortadan ikiye bölünüp küp şeklinde doğranmış patatesli kıymalı harçtan serpilir.Kenardan başlayarak bez yardımıyla kıvrılır.Diğer yarısınada aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye bükerek konur.Üzerine sıvı yağ sürülerek fırına verilir.Soğuk ayranla beraber bir güzel afiyetle yenir.



















Hiç yorum yok:

 
Hamaratdiva