13 Ağustos 2010 Cuma

FIRIN TAVUKLU PİLAV (SAHUR PİLAVI)


FIRIN TAVUKLU PİLAV (SAHUR PİLAVI)
Pirinç pilavını bildiğimiz şekilde pişiriyoruz.Ben 1 bardak pirinç +2 bardak su ile yapıyorum.Püf noktası pirinci rengi inci beyazı olana dek kavurmak.Ardından 2 bardak su ilave edip kapağını kapatmak.Diğer taraftan piliç göğüs etini didikleyip,fırın tepsisine koyup 180 C de üzeri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirmek,pilavda suyunu çekmek üzereyken etleri fırından çıkarıp pilavın üzerine ilava ediyorum.Yaklaşık 5 dakikada bu şekilde pişiyor pilav suyunu çekince tencereyi ateşten alıp mermer üzerine koyuyorum.Tavuk etleri kıtır kıtır kızarmış oluyor,afiyet olsun..NOT:Yanında bir sürahi ayran iyi gider.Gün boyu susuzluğuda önler.

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz ve besleyici görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir fikir daha sahurda ne yesem derdinden kurtardın beni:)

NİL-GÜL dedi ki...

Teşekkür ederim sağolun

 
Hamaratdiva