11 Ağustos 2010 Çarşamba

KIYMALI PİDE

Ramazanların olmazsa olmazı kıymalı pidedir.Çocukların tercihi fırında yapılan ama benimkide fena olmadı yani.....
MALZEMELER
1 Adet yumurta
1\2 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1\2 bardak sıvı yağ
Un.tuz
İÇ MALZEME
400 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
Tuz,karabiber.
Yapılışı
4 bardak kadar unun ortası havuz şeklinde açılır.Yarım paket yaş maya ılık süt ve bir kaşık seker yardımıyla eritilir.Üzerine yumurta ,sıvı  tuz ilave edilip az su yardımıyla yumuşak bir hamur elde edilir.(hamurun miktarı su ve un yardımıyla arttırılabilir.)Bir saat dinlendirilen hamur yumruk büyüklüğünde ayrılır.Merdane yardımıyla açılır.Kıymalı harçtan kayup iki yandan birleştirilip ters cevrilip yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam dökülüp fırına verilir.

2 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

ellerine sağlık pide nefiss görünüyor yanına bir ayran bir çorba tamamdır:)

NİL-GÜL dedi ki...

Aynen dediğin gibi yaptım arkadaşım .Güzel yorumların için teşekkürler

 
Hamaratdiva