Malzemeler:
2,5 kg. şeftali
2 kg. şeker
1 limon suyu
Yapılışı:
Kabukları soyulmuş şeftaliler küp şeklinde doğranır.Üzerine 2 kg. şeker ilave edilip 1 gece bekletilir.Ertesi gün önce hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte 1 saate yakın pişirilir.(Pişirken metal kaşık kullanılırsa reçelin renginde kararma olur.)Pişmeye yakın üzerindeki köpükleri alınır limon suyu ilave edilir.Tahta kaşıkla karıştırılıp ılıkken kavanozlara boşaltılır.
4 yorum:
Blogunu yeni gördüm,çok hoş,kış hazırlıklarıda çok hoş,ellerine kollarına sağlık,sevgilerrrrr..Hoşgeldin.....
Desteğinizden dolayıteşekkür ederim .Hoşbulduk
bende yaptım bizim evde reçelsiz kahvaltı yapılmaz:))))
ellerine sağlık güzel olmuş
Teşekkür ederim arkadaşım
Yorum Gönder