7 Ağustos 2010 Cumartesi

ŞEFTALİ REÇELİ

Ramazan ayının başlamasına birkaç gün kala evde hazırlıklara başladım.Vişne ve şeftali reçeli yaptım.Önümüzdeki hafta da Tarhana yapmayı düşünüyorum.Ramazanda Tarhana yapmayı annemden kalan bir gelenek olarak sürdürüyorum.Bunun yanısıra kış hazırlıklarımda devam ediyor.Birkaç gün sonra onlarıda sizlerle paylaşacağım.Bugün şeftali reçelinin tarifini veriyorum.

Malzemeler:
2,5 kg. şeftali
2 kg. şeker
1 limon suyu

Yapılışı:
Kabukları soyulmuş şeftaliler küp şeklinde doğranır.Üzerine 2 kg. şeker ilave edilip 1 gece bekletilir.Ertesi gün önce hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte 1 saate yakın pişirilir.(Pişirken metal kaşık kullanılırsa reçelin renginde kararma olur.)Pişmeye yakın üzerindeki köpükleri alınır limon suyu ilave edilir.Tahta kaşıkla karıştırılıp ılıkken kavanozlara boşaltılır.




4 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Blogunu yeni gördüm,çok hoş,kış hazırlıklarıda çok hoş,ellerine kollarına sağlık,sevgilerrrrr..Hoşgeldin.....

NİL-GÜL dedi ki...

Desteğinizden dolayıteşekkür ederim .Hoşbulduk

sarımutfak-hande dedi ki...

bende yaptım bizim evde reçelsiz kahvaltı yapılmaz:))))
ellerine sağlık güzel olmuş

NİL-GÜL dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşım

 
Hamaratdiva