3 adet Yufka
2 su bardağı Süt
2-3 yemek kaşığı tereyağ
2 adet Yumurta
½ su bardağı Ketçap (yarım bardak ketçap)
200 gr.Kaşar Peyniri
istediğiniz miktarda ve çeşitte Salam, Sucuk,Sosis gibi pizza
üstü için:
2 adet Domates
1 adet Sivribiber
bir miktar Zeytin
Tuz, Karabiber, Kekik
2 su bardağı Süt
2-3 yemek kaşığı tereyağ
2 adet Yumurta
½ su bardağı Ketçap (yarım bardak ketçap)
200 gr.Kaşar Peyniri
istediğiniz miktarda ve çeşitte Salam, Sucuk,Sosis gibi pizza
üstü için:
2 adet Domates
1 adet Sivribiber
bir miktar Zeytin
Tuz, Karabiber, Kekik
Yapılışı:
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak
tepsiye yayın. Kalan iki yufkayı elinizle ya da bıçakla küçük küçük
tepsiye yayın. Kalan iki yufkayı elinizle ya da bıçakla küçük küçük
Margarini eritip süt ve yumurtalarla çırpın, bütün
yufkaları ıslatacak şekilde gezdirin. Ketçabı hafif sulandırarak yufkaların üzerine yayın. Domatesleri soyup kuşbaşı yada dilim doğrayarak yerleştirin.
Kalan bütün malzemeyi zevkinize göre kesip pizzanın üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, kekik serpin, en üstte kaşarı rendeleyip koyun.
180-200 derece fırında kızartıp servis yapın.
.Not.Pizzayı sahur için yapacaksanız akşamdan hazırlayıp buzdolabında üzeri kapalı olarak saklayın,gece 30 dakikada pişirebilirsiniz.Sıcak servis yapın.Yanında ev yapımı vişne suyu tavsiyemdir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Ellerine sağlık gerçekten tam sahurluk olmuş:)
Yorum Gönder