18 Ekim 2010 Pazartesi

KABAK TATLISI

Pazar günü eşimle pazara gittik.Bal kabağı görünce eşim asla dayanamaz.Bizim evin favori tatlısı  Balkabağı tatlısıdır.Onbeş günde bir mutlaka yaparım.Hem kolay hemde oldukça faydalı olan bu tatlıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.Çocuklar bu tatlıyı pek  sevmez.Faydalarını anlatırsak eminim onlara da sevdirmek kolaylaşır.
Bal kabağı bir beta -karoten kaynağıdır.Bir tabak balkabağında beta karoten ihtiyacımızın %25 ni,  C vitaminin %10 nu karşılanır.
Potasyum ve lif kaynağıdır.
Ergenlik sivilcelerinede iyi gelir.
Kan yapıcı özelliği vardır.
Cildi yumuşatır,beyazlatır.
Çekirdekleri bağırsak tenyalarını düşürür.
Kabızlıkta hazmı kolaylaştırır.
YAPILIŞI
2 Kg kabak
4bardak toz şeker
Ceviz
Kabakların kabukları soyulup dilimlenir. Yıkandıktan sonra yayvan bir tencereye bir kat kabak bir kat şeker koyularak dizilir. Kapağı kapatılıp bir gece bekletilir.Ertesi gün önce hızlı ateşte bir iki dakika daha sonra kapağı kapalı olarakkısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar (35dakika kadar) pişirilir.Soğuyunca cevizle servis yapılır.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik harika gozukuyor bende severim bu tatliyi daha yararli digerlerine gore
iyi sabahlar canim

NİL-GÜL dedi ki...

Teşekkürler canım benim güzel yorumların için sağol .İyi sabahlar

 
Hamaratdiva