28 Temmuz 2010 Çarşamba

LİMONATA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

İşin sırrı kabuğunun sarı kısmı ile şekerin birleşiminde...En iyi limonatayı elde etmek için bir gün buzdolabında bekletmek gerekir.Şeker limon tadını bastırmamalıdır.Karısıma bir adet portakal kabuğu ve suyu eklerseniz rengi daha koyu olur.
EV LİMONATASI NASIL HAZIRLANIR?
MALZEMELER:
4tane limon
2litere ılık su
Her bardağa  bir yemek kasığı seker
YAPILIŞI:
Limon kabukları rendelenir,sekerle yarım saat kadar ovulur.Limonların suyu sıkılır ve kabukları üzerine ilave edilir.Sonra su eklenir ve seker eriyinceye kadar karıstırılır. Buzdolabında 1-2saat bekletilir.Servisten önce karıstırılıp süzülürse daha iyi olur.Tat vermesi için nane,yeşil elma,limon veya portakal kabuğu rendeleri ilave edilebilir. (Şeker miktarı isteğe göre azaltılabilir)

Hiç yorum yok:

 
Hamaratdiva