Ramazan başından itibaren niyetlenipte yapamadığım tarhanamı nihayet bu hafta yaptım.Tarhananın sıcak havada kuruması gerekir.Fakat cok şükür kalorifer ısısıyla cabucak kurudu.Bir günde güneş açarsa tamamen kuruyacak inşallah.Şimdi gelelim tarifine....
MALZEMELER
1kg kırmızı biber
1 kg domates
1 küçük ekmek hamuru
500 gr yoğurt
Alabildiğince un ve tuz
Biberler suda haşlanıp kabuklaları soyulur.Robottan geçirilir.Domatesler rendelenir.Ekmek hamuru ve yoğurt ilave edilip iyice karştırılır.Alabildiğince un ve tuz ilave edilipsert bir hamur yapılır.6 gün hamur bekletilir.Her gün hamur birkez un yardımıyla yoğurulur.7. gün hamur temiz bir bezin üzerine parça parça yayılır.Kuruyunca ters cevirip diğer tarafıda kurutulur.Robottan geçirilerek tepside birkaç gün bekletilir.Bez torbada serin yerde muhafaza edilir.
9 yorum:
ellerine saglik, kisin iyi gider. hos biz yazin bile iciyoruz ayri.
Cok enterasan cok guzel anlatmissiniz ilk defa yapilisini goruyorum elinize saglik
Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve şifa dolu görünüyor.
Saygılarımla.
Teşekkür ederim yorumlarınız beni çok mutlu ediyor.
miss ellerinize sağlık
Mis gibi çok güzel ellerinize sağlık bereketli olsun afiyetle yiyin
bizim yoremizin tarhanasi daha farkli
asurelik bugday nohut,yogurt bunlarla yapilip avuc ici kadar sekil verilip kurutuluyor
ama bu tarhanayida ben cok seviyorum
saolsun baska sehirden olan komsularimiz getir bende devamli yaparim
aslinda evde kendi yapmayi cok istiyordum tarif yoktu yapmis birinde gormem lazimdi
senin tarif verdigin cok iyi oldu
aklimda bulunsun yapcagim zaman tarifini denicem
ellerine saglik
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim
Her yörede farklı farklı yapılan bir nimet.Yapımı kolay gibi görünüyor.Belki bir gün bende yaparım..
Yorum Gönder